UFO’s in de Saône-et-Loire

Baudrières, Saugy, Taizé, Jalogny, Cluny ...

In het jaar 1972 worden gedurende het jaar op meerdere plekken in de regio bijzondere verschijningen waargenomen.
Ooggetuigen spreken van UFO’s.

In verschillende steden en dorpen vertellen mensen over een lichtgevende koepel die in de nacht door het luchtruim zweeft. 
Een mysterieuze object soms uren zichtbaar.

Een goed gedocumenteerd verschijning vindt plaats in de nacht van 11 op 12 augustus op de heuvels van Taizé. 
Hierover lees je in het tweede blog, UFO in Taizé.

 

Baudrières (Saône-et-Loire)

Het is 19.30 op 28 februari 1972, in het gehucht Saugy klinkt voor de tweede keer in drie weken een onbekend en angstaanjagend geluid.

De eerste keer is midden in de nacht en zeker zes mensen hebben het gehoord. Onder hen een jongen die buiten is en plotseling op 1,5 km afstand het bos ziet oplichten alsof het een heldere dag is. Een enigszins ovale bal ter grootte van zo’n 15 tot 20 meter valt schoksgewijs naar beneden. Het vreemde object is paars in het midden en rood aan de randen. Vonken vliegen eruit en gele en blauwe lichten flitsten vanuit de  zijkanten naar buiten.
Bij het bereiken van de boomtoppen kantelt het lichtgevende object en verdwijnt in de duisternis. De lichten gaan uit en het geluid stopt.

Sindsdien heeft het horloge van deze jongen niet meer goed gewerkt.

1 maart 1972

Om 06.00 in de ochtend horen twee vrouwen in hetzelfde dorp een heel hard geluid waardoor ook een baby wakker wordt. De elektriciteit in de huizen is uitgevallen.

17 maart 1972

Een paar boeren observeren boven het bos van Saugy bij Baudrières, op drie kilometer van hun huis, een enorme lichtgevende koepel die langzaam boven het bos naar beneden komt. Het is een ovaal, roodoranje object en moet ongeveer 60 meter in doorsnee hebben gemeten. Het daalt langzaam zonder enig geluid, en verdwijnt plotseling.

Taizé, 12 augustus 1972

Op de heuvels van Taizé zien vier jongeren een geheimzinnige object landen, ze gaan op onderzoek uit en hebben een vreemde ervaring. Het mysterieuze object was bijna drie uur zichtbaar in de omgeving. 
Later geven ze bij de gendarmerie een gedetailleerd verslag. 

Hier lees je het hele verhaal over de UFO in Taizé.

Jalogny, diezelfde nacht

Na het vertrek van de heuvels van Cras bij Taizé landt de UFO iets verder naar het zuiden opnieuw, nu in de buurt van Touzaine, op de weg die Cluny met Jalogny verbindt. Een van de jongeren die de UFO eerder die nacht in Taizé gezien heeft, is op dat moment op weg naar zijn woonplaats Mâcon. In de buurt van Jalogny ziet hij een aantal auto’s stilstaan waarbij meerdere mensen verbijsterd  staan te kijken naar het vreemde object dat eerder die nacht in Taizé te zien was. Als hij er opnieuw op af wil gaan, verdwijnt het voorwerp weer.

Taizé, 7 september, 23.59

Twee getuigen, waaronder een van de jongeren die ook op 12 augustus aanwezig was, nemen een lichtgroene gloed waar, een gloed die zich uitbreidt en weer samentrekt tot een soort mist. Ze schatten de afstand naar dit object op zo’n 40 meter. Het vreemde voorwerp ziet eruit als een schijfvormig object met vier groene zuilen. Hun nieuwsgierigheid is groter dan eventuele angst en de twee rennen naar het object toe, een van hen kan er onderdoor rennen, maar dan verdwijnt het voorwerp.

Cluny

11 september 1972

Op deze avond ziet een ooggetuige in Cluny een onbekend object door de lucht zweven.

13 september 1972

Ook de volgende avond wordt in Cluny door één getuige een onbekend object in de lucht waargenomen.

Dit was de laatste bekende getuigenverklaring van dat jaar in deze regio.

bronnen

Dit verhaal verhaal van deze UFO vind je ook op onze andere website www.mysterieuzewereld.nl/mysterieuze-ufo-boven-taize-saone-et-loire
Ovni, Premier dossier complet… par Figuet M./ Ruchon J.L. ** éd. Alain Lefeuvre 1979
Archives personelles; Burkel

huis in bourgogne

Huis huren?

Geïnteresseerd in een vakantiehuis in deze omgeving?